BBQ `t Geuvelke

Zaterdag, was het weer zover! Na twee jaar afwezigheid, om de gekende reden, vond eindelijk de BBQ van visclub `t Geuvelke in Viversel weer plaats. De meer dan honderd bezoekers zagen en proefde dat het goed was!Vanaf s morgens was iedereen al druk in de weer. De dames bereide de pasta` s en groenten, en de heren bouwde de tenten op en zette alles klaar. Tegen 15:00 ontvingen ze de eerste gasten. Het vlees werd naar jaarlijkse traditie gebakken door enkel leden van de visclub. Er werd dankzij het prachtige weer, nog rustig na gekeuveld aan de rand van de visvijver. Enigste minpuntje was bij valavond de aanwezigheid van enkele niet uitgenodigde muggen.

Lees meer »

Bedevaart naar Scherpenheuvel (Video)

Reeds meer dan 50 jaar gaat de parochie Viversel op de eerste woensdag van juni op bedevaart naar Scherpenheuvel. Om 19:00 vond de Eucharistieviering plaats in de basiliek van Scherpenheuvel, voorgegaan door onze eigen priester Ghislain en opgeluisterd door onze organist, Fons Aerts, en het zangkoor Cantate. Na de Eucharistie werd er nog gezellig gekeuveld op het pleintje voor de basiliek, alvorens er terug naar Viversel werd afgereisd.

Lees meer »

Bord Viversel ingehuldigd

Bijna 30 jaar geleden werd er foutief een plaatsnaambord geplaatst op de Terlaemenlaan in Viversel: het stukje Viversel, waarbinnen het kasteel van Terlamen lag, leek plots bij Bolderberg te horen.

Lees meer »

Openluchtzwembad zoekt redders

Het openluchtzwembad Terlaemen is op zoek naar REDDERS (jobstudenten) en dit voor de periode 25/6/2022 t.e.m. 31/08/2022.Kandidaten met het diploma Hoger Redder kunnen zich melden via gsm nr 0479882014 of e-mail zwembad.terlaemen@gmail.com.

Lees meer »

Garageverkoop zondag 22 mei

Na het geweldige succes van de vorige edities wordt er op zondag 22 mei al voor de 6de keer een garageverkoop georganiseerd in ons dorp!  Meer info vind je via onderstaande link.

Lees meer »

Crescendo zoekt acteurs en technici!

Toneelgroep Cescendo Viversel viert dit jaar zijn gouden jubileum. In de afgelopen 50 jaar werd duidelijk dat Crescendo één van de plezantste verenigingen in Viversel is waar heel wat wordt afgelachen! Niet alleen brengt deze toneelgroep jaarlijks een reeks opvoeringen naar Viversel, zij leveren ook de acteurs voor ons alom bekende Mirakelspel. 

Lees meer »

Nieuwe verkeerssituatie schoolomgeving

In een samenwerking tussen het lokale bestuur, de politie en de Sint Jan Berchmansschool , willen ze tijdens de 4 weken tussen de krokus- en paasvakantie een nieuwe verkeerssituatie testen in de omgeving van de school.

Lees meer »

Weeggeefactie kasteel Terlamen

Vandaag, zaterdag, was de eerste dag van de weggeef 2-daagse op het kasteel van Terlamen. Het kasteel is verkocht en grotendeels ontruimd. Er bleven nog een hele hoop spullen over die door de familie gratis werden weggeschonken. Nadat je je had inschreven bij Evrard de Villenfagne (zoon van Baron De Villenfagne) kreeg je een tijdslot waarin je één gratis voorwerp kon gaan uitkiezen. Alles stond uitgestald in het schildersatelier van wijlen mevrouw Palmers. Het portret van kasteelheer Antoine Palmers de Terlamen blijft trouwens in Viversel.

Lees meer »