Massaspel schakelt een versnelling hoger

Achter de schermen wordt er al maanden hard gewerkt aan het massaspel ‘Heks van Viersel’ dat deze zomer in onze Vierselse bossen wordt opgevoerd, maar sinds deze week werkt men ook aan wat er vóór de schermen te zien zal zijn.

Lees meer »

Werkgroep Mirakelspel kondig nieuwste productie aan

Groot nieuws uit Viversel! De werkgroep achter het “ Mirakelspel” is al even in de weer met het plannen van een nieuwe productie. Alles gebeurde tot nu toe in het grootste geheim. In de zomer van 2024 gaat hun nieuwste eigen productie in première. Ben je benieuwd naar hun plannen, of zou je willen meewerken aan dit groots openluchtspectakel? Kom dan zeker langs op de infoavond op zaterdag 4 maart 2023 om 19:30 in de Vierseleer.

Lees meer »

Toneelgroep Crescendo speelt voorstelling als eerbetoon overleden regisseur

In Viversel ging gisterenavond, na een valse start vorig weekend, de nieuwste productie van Toneelgroep Crescendo in première. Alles liep van een leien dakje, de acteurs speelden de pannen van het dak. Bewonderingswaardig, want daags voordien overleed de regisseur van het stuk, Davy Bikkems, onverwacht. Op expliciete vraag van zijn naasten werd de voorstelling van gisteren niet afgelast. Hoe moeilijk de acteurs het ook hadden, ze brachten het stuk zoals Davy het voor ogen had. Na de voorstelling werd het publiek op de hoogte gebracht van het droevige nieuws. Postuum kreeg Davy kreeg een daverend applaus.

Lees meer »

Update werken kanaalbrug

De werken aan de kanaalbrug schieten goed op. Het wegdek en de fietspaden beginnen al vorm te krijgen aan de op en afrit van de brug. Ook de landhoofden zijn bijna klaar. Tegelijkertijd zijn de werken voor de verbreding van het kanaal in volle gang. Het inkloppen van de damplanken en het betonwerk is beter meegevallen als gedacht. De werken zitten nog volledig op schema, en het invaren van de brug gaat gebeuren op zondag 11 december. De nieuwe brug, die nu dienstdoet als tijdelijke fietsbrug, wordt vanaf 28-11 afgesloten voor het fietsverkeer. De vooropgestelde opening van de brug voor alle verkeer, net voor Kerstmis, is nog steeds een realistische gegeven, laat de aannemer nog weten.

Lees meer »

Adventsviering in Viversel

Zaterdagavond verzamelde heel wat volk in de kerk van Viversel om de start van de advent te vieren. Het zangkoor en de plaatselijke harmonie luisterden de viering op. Naderhand zorgde het parochiaal team voor warme chocomelk en Glühwein. Voorafgaande luisterden de aanwezigen naar een korte speech van de burgemeester, vervolgens werden de lichtjes van de kerstboom op het kerkplein officieel aangestoken. Na enkele magere jaren konden Paul, Leo en Johan dit jaar voor een prachtexemplaar zorgen. Zij zorgden voor een boom die sfeer en gezelligheid uitstraalt. Er was zelfs een vrachtwagen met kraan nodig om hem in positie te brengen. Gelukkig konden ze daarvoor in Viversel rekenen op Roland. Wil je de boom zelf eens bewonderen? Dat kan nog alle dagen tot aan Driekoningen.

Lees meer »

Vrijwilligers plaatsen gedenkplaat bij graf pastoor Ballings

Na de restauratiewerken van de grafsteen enkele maanden geleden en de bijbehorende persaandacht borrelden bij verschillende Vierseleren vragen op over het leven van pastoor Ballings. De werkgroep die de restauratie tot een goed einde bracht, besloot bijgevolg een infobord, en een foto, bij het graf van de geliefde priester te plaatsen. Hierop kan elke bezoeker lezen en zien wie pastoor Ballings was en wat hij betekende voor Viversel. Het infobord is echter te klein om het hele verhaal van de Eerwaarde Heer uit de doeken te doen, bijgevolg vind je op het bord ook een QR-code die naar een webpagina gewijd aan het leven van priester Ballings leidt.

Lees meer »