Dorpsraad Viversel

Info

Dorpsraad Viversel verstrekt advies aan het gemeentebestuur over het reilen en zeilen in ons dorp. 

 

Concreet betrekt het gemeentebestuur hen door advies te vragen bij belangrijke, ingrijpende beleidsbeslissingen. Daarnaast probeert de dorpsraad de sociale-, woon-, verkeers- en milieubelangen van Viversel te verdedigen bij de hogere overheden.

 

Wil jij iets melden of heb je een probleem geconstateerd? Dan kan je steeds één van de leden van de dorpsraad aanspreken of zelf contact opnemen met de gemeente via de "meldingen pagina" van deze website.

 

Wil je zelf graag de handen uit de mouwen steken? De dorpsraad verwelkomt nieuwe leden met open armen, laat dus zeker van je horen!

 

Onze Leden

Bob Geysen (voorzitter)

Jorgen Lenaerts

Elke Mertens

Paul Punie

Rudi Quintens

Marcel Raymakers

Peter Swinnen

Ronny Swinnen

Contact

Volg de dorpsraad op Facebook

Nieuws en verslagen

Inhuldiging bord Viversel (Video)

Bijna 30 jaar geleden werd er foutief een plaatsnaambord geplaatst op de Terlaemenlaan in Viversel: het stukje Viversel, waarbinnen het kasteel van Terlamen lag, leek plots bij Bolderberg te horen.

Lees meer »

Voorzitterschap dorpsraad wordt overgedragen

Bij het jaareinde besliste Peter Swinnen het voorzitterschap over te dragen aan Bob Geysen. Peter was jarenlang de voorzitter van de dorpsraad Viversel, maar nu vond hij het tijd om een nieuwe, frisse wind te laten waaien. Helemaal loslaten doet Peter niet: hij blijft nog actief binnen de dorpsraad.

Lees meer »

Geschiedenis

In december 1977 ontstond de dorpsraad Viversel uit de werkgroep van Het jaar van het dorp. Naast zijn adviserende rol, ligt de dorpsraad ook aan de basis van het 1ste Mirakelspel en het ontstaan van De Val. Daarnaast brachten ze tussen 1978 en 1985 het dorpskrantje Het Vierseleerke uit.

 

Door de jaren heen behandelde deze groep heel wat dossiers, sommige met een positief en andere met een negatief resultaat. In het recente verleden springen vooral de dossiers rond Rezinal/Afox/EverZinc, de verbrandingsoven, het zuiveringsstation, geluidschermen E314 en de fietspaden in de Jeugdlaan in het oog. Apl, het mobiliteitsplan van Viversel en de ontsluitingsweg kolenhaven zijn voorbeelden van enkele lopende dossiers.

 

Statuten (1977)

Statuten Dorpsraad Viversel
PDF – 572,0 KB 431 downloads