Spel Zonder Grenzen Viversel

Info

Van bij de start in 1975 tot op heden is ‘Spel Zonder Grenzen’ een begrip in Viversel. Hele generaties denken nog steeds met weemoed terug aan dit spel dat het hele dorp in rep en roer zette.


‘Spel Zonder Grenzen’ was immers niet alleen een dag gevuld met activiteiten: in de voorgaande weken zorgden de rijkelijk versierde huizen en speciaal geconstrueerde wagens al voor sfeer in het dorp. De dag zelf begon met een stoet door het dorp en de verschillende wijken met als eindhalte K. Standaard Viversel VV. Daar gingen de verschillende activiteiten door en eindigde de avond met een “Bal Zonder Grenzen”.


Tijdens dat feest werden de prijzen uitgereikt door de juryleden. Het was de Blauwe Wijk die tijdens de laatste editie in 2009 met de overwinning aan de haal ging. De rode lantaarn blijkt nog steeds in handen te zijn van de Groene Wijk en zou zich verstoppen in een hoekje op zolder bij ‘coach Margot’…


In 2017 werd Het Mirakelspel georganiseerd. Dat is nog zo’n uniek “monument” wat men alleen maar in Viversel kan organiseren. In de nasleep van dit evenement groeide het idee om het ‘Spel Zonder Grenzen’ nieuw leven in te blazen. Vol goede moed werd er een VZW opgericht, werden plannen gesmeed en coaches aangeschreven. Een datum en locatie waren al vastgelegd en de inwoners werden stilaan warmgemaakt voor een nieuw onvergetelijk avontuur toen corona zijn opwachting maakte en roet in het eten gooide.


Toch bleef het SZG-team niet bij de pakken zitten: een fietszoektocht in de zomer, de echte Sint die een bezoekje kwam brengen bij de kinderen in Viversel, de lichtstoet… Hier zal het niet bij blijven: de ideeën zijn er, hopelijk kan en mag binnenkort weer veel meer!

Social Media 

Volg SZG op Facebook

Foto´s uit de oude doos