Wandelen doorheen Viversel

De mooiste plekjes van Heusden-Zolder kan je ontdekken langs de wandelroutes die door Viversel lopen.


Niet alleen is er de bewegwijzerde wandeling van het natuurgebied De Weijers, maar ook de wandelroute GR5 die een hoofdrol speelde in de gelijknamige reeks, loopt dwars door ons dorp.


De GR5 is een populaire lange afstandswandeling van 2.290km die start in de Hoek van Holland (Nederland) en je via België en het Groothertogdom Luxemburg helemaal naar het zuiderse Nice (Frankrijk) brengt. Wie zelf eens een stukje van deze route wil wandelen, moet de bewegwijzering met rood-witte makeringen volgen. Een startpunt zou de kerk met rondom een ruime parking kunnen zijn. Behalve langs natuurschoon kom je tijdens je wandeling ook langs de achterzijde van De Val, het openluchtzwembad en het Circuit.


Meer info over de GR5 vind je hier.

Wandeling Viversel-Bolderberg

Ook deze wandeling kan je aanvatten vanaf de kerk in Viversel.
Deze wandelroute is aangeduid met oranje markeringen en brengt je in een tocht van 9km langs de mooiste plekjes van Viversel en Bolderberg.


Je wandelt door de bossen en langs de vijvers van het Kasteel van Terlamen. In Bolderberg maak je kennis met het prachtige domein Bovy om daarna terug aan de St-Quirinus kerk in Viversel aan te komen.


Voor meer info kan U terecht op de website van "Wandelen in Limburg".