De Vierseleer

De Vierseleer, waar onze verenigingen thuis zijn!

Met de ruimte om binnenshuis ruim 250 zittende gasten te ontvangen, kan De Vierseleer zich de grote broer van De Val noemen. Toch telt hij heel wat minder kaarsjes op zijn verjaardagstaart: een kleine 20 jaar geleden kwam dit gebouw er ter vervanging van De Witte Zaal. Die Witte Zaal kwam er op zijn beurt nadat de eerste parochiezaal (de Gildezaal) in Viversel Jeugdhuis Jovita werd.

 

Zijn naam dankt de Vierseleer enerzijds aan de inwoners van Viversel: zij worden Vierseleers genoemd. Anderzijds is de naam ook een knipoog naar het lokaal tijdschrift Het Vierseleerke dat in de jaren ‘80 werd uitgegeven.

Het gebouw werd opgetrokken op de parking van De Witte Zaal. Toen De Vierseleer klaar was, ging de Witte Zaal tegen de vlakte en werd de vrijgekomen ruimte parking.

Het gouden koppel Pieter Lamotte en ‘Mein’ Vandezande hadden de eer het eerste feest in de grote zaal te organiseren.

 

Op de eerste plaats biedt dit gemeentelijk ontmoetingscentrum een onderdak aan verschillende verenigingen in Viversel. Zo kunnen onder andere de harmonie, het toneel, de wieler- en kookclub er hun vergaderingen, repetities en opvoeringen organiseren. Ook de 2 scholen van Viversel maken gebruik van de locatie voor hun schoolfeesten en -opvoeringen. Een ruim podium met de nieuwste licht- en geluidstechnieken zorgen er samen met de ingerichte keuken en toog voor dat De Vierseleer alle troeven van een modern ontmoetingscentrum heeft.

 

Daarnaast doet De Vierseleer ook als turnzaal dienst voor de Sint Jan Berchmansschool.

 

Op momenten dat het gebouw niet gebruikt wordt door lokale verenigingen of scholen, is het ontmoetingscentrum te huur voor samenkomsten als een koffietafel, vergadering of feestje. Buiten de grote zaal, bevinden er zich ook nog 2 kleinere ruimtes in het gebouw die eventueel afzonderlijk kunnen gehuurd of gebruikt worden. Huurders dienen er wel steeds rekening mee te houden dat De Vierseleer zich middenin een woonzone bevindt, waardoor de locatie niet geschikt is voor luide feestjes.

 

Het reilen en zeilen in de Vierseleer wordt in goede banen geleid door vzw de Vierseleer, deze staat immers in voor de exploitatie van het ontmoetingscentrum.

Adres

Westlaan 194, 3550 Heusden-Zolder

Info

Meer info? Elke woensdag tussen 18.30u. en 19.30u. kan je in de zaal terecht!