Openluchtspel 2024 Viversel

De werkgroep ‘Mirakelspel Viversel’ is reeds geruime tijd terug in actie geschoten. In 2024 willen we immers graag opnieuw een openluchtspel opvoeren op de gekende locatie in de Kerkstraat, tegenover de ingang van het circuit van Terlaemen.

Deze keer opteren we er echter voor om enkele eeuwen op te schuiven in de tijd en willen we het ‘Viversel en omstreken’ van de zeventiende eeuw onder de loep nemen. Na enig onderzoek leren we dat het ‘Sacrament van Mirakel’ uit de veertiende eeuw, nog steeds een levende legende is, maar de vervolging van heksen is in de zeventiende eeuw ook een begrip in de leefwereld van de Vierseleers. En ja, ook in Viversel zou er een heks of heksen hebben geleefd in die tijd.

Daarom willen we jullie graag een verhaal brengen over ‘De heks van Viversel’. Het scenario voor dit massaspektakel wordt stilaan gefinaliseerd. Daarnaast hebben we een zeer enthousiaste regisseur gevonden. We mogen al verklappen dat Ief Gilis (gekend van o.a. Ief Postino en met roots in ons dorpje) heel graag de regie voor zijn rekening wil nemen.

Onder zijn leiding zullen we in het bos in de Kerkstraat, het Viversel van de zeventiende eeuw tot leven brengen en het reilen en zeilen van de toenmalige Vierseleers aan jullie tonen.

Opvoeren doen we tijdens twee weekenden in augustus 2024.

De data die jullie hiervoor vrij dienen te houden zijn :

9, 10 en 11 augustus 2024

14, 15, 16 en 17 augustus 2024

We zijn er van overtuigd dat ook ‘De heks van Viversel’ weer een onvergetelijke herinnering zal worden in de annalen van ons dorpje en voor iedereen die naar één van de voorstellingen zal komen kijken.

 

Werkgroep Mirakelspel 2024

Wil je graag meewerken aan deze productie, zowel voor als achter de schermen? Stuur dan je gegevens samen met hetgeen waar je graag mee zou willen helpen naar ons contactadres. Een spelende rol, opbouw van het decor, maken van kleding, logistiek, technieken, horeca, ..... . We kunnen op alle posten jullie hulp goed gebruiken.

Contact.